Kohti puoluevaltuustoa: Jonne Nurmi uskoo, että sosialidemokratialle riittää kysyntää jatkossakin

Nokialainen Jonne Nurmi lienee monelle pirkanmaalaisdemarille tuttu näky puolueen tapahtumissa. Nimenomaan aktiivisen toiminnan Jonne uskoo vaikuttaneen siihen, että piirikokous päätti esittää häntä puoluevaltuuston jäseneksi vuosille 2023–2026.

– Pitkäjänteinen ja näkyvä työ puolueen eteen oli varmasti suuri syy. Ikäkään tuskin oli esteenä, kun ainakin itse pidän itseäni vielä nuorena demarina, 33-vuotias Nurmi myhäilee pilke silmäkulmassaan.

Vuonna 2014 Demarinuoriin ja puolueen toimintaan mukaan tullut Nurmi kertoo, että on kokenut aina olevansa sosialidemokraatti. Mukaan toimintaan ajoi myös halu vaikuttaa ja sosialidemokraattinen liike oli hänestä paras edistämään sitä, että kaikilla maailmassa olisi asiat hyvin.

Nurmi on ollut alusta asti nuorisotoiminnan lisäksi mukana myös puolueen toiminnassa. Tätä ratkaisua hän on pitänyt järkevänä ja suosittelee sitä muillekin nuorille, jos vain aikaa ja jaksamista riittää.

– On pitkälti itsestä kiinni, miten nuorisopuolelta pystyy siirtymään puolueen puolelle tai tulemaan mukaan toimintaan. Toki kaikilla on vastuu uusien ihmisten vastaanottamisessa avoimin mielin ja hyvää ilmapiiriä luoden, hän täsmentää.

Sosialidemokraattiselle liikkeelle riittää kysyntää

Kuluvalla puoluekokouskaudella Jonne Nurmi on päässyt osallistumaan varajäsenen paikalta puoluevaltuuston kokouksiin. Toiminta onkin tuttua ja kovin suuria yllätyksiä puoluevaltuustotoiminnan suhteen tuskin on luvassa. Mielenkiintoista kuultavaa tulee jatkossakin olemaan puheenjohtajan ja kärkipoliitikkojen puheenvuorot poliittisessa tilannekatsauksessa.

Itse hän aikoo tuoda usein kevyttä huumoria ja viittauksia pirkanmaalaiseen jääkiekkoelämään sisältävissä puheissaan esille sivistys- ja kasvatuspuolen kentän terveisiä. Pohdittavaa olisikin mm. siinä, miten ala olisi nuorille houkutteleva. Lisäksi resurssien lisääminen olisi tärkeää alan toimintakyvyn ja tulevaisuuden kannalta.

Nurmella on vahva usko siihen, että sosialidemokraattiselle liikkeelle riittää kysyntää – onhan sitä maailman ja yhteiskunnan myllerryksistä huolimatta riittänyt jo reilusti yli 100 vuotta. SDP:n tulee hänestä jatkaa luotettavalla ja tavallisen ihmisen asiaa ajavalla linjalla sekä toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan.

– En tiedä tarvitseeko imagon tai puolueen ihan hirveästi tästä hetkestä muuttuakaan, hän toteaa tyytyväisenä.

Ei liikaa, eikä liian vähän

Hyvinvointi laajasti ymmärrettynä on koulunkäynninohjaajana työskentelevälle Nurmelle tärkeä teema politiikassa.

– Mitä se sitten jokaisen kohdalla tarkoittaakaan, mieluista vapaa-aikaa, työelämää, opiskelua tai jotain muuta. Se voisi tarkoittaa myös sitä, että kenelläkään ei tarvitsisi olla liikaa, kun toisilla on liian vähän, hän pohdiskelee.

Toiveissa hänellä on, että Suomessa toteutetaan lähivuosinakin kestävää politiikka, joka kunnioittaa ympäristöä. Lisäksi hän toivoo, että työtä riittäisi mahdollisimman monelle ja siitä saisi asianmukaisen toimeentulon eikä heitäkään unohdettaisi, joilla asiat ovat heikommalla tolalla.

– Mielenkiintoista nähdä millaista politiikkaa hallitus nyt alkaa toteuttaa. Toivon, että otettaisiin huomioon myös heidät, joilla syystä tai toisesta asiat ovat huonosti. Sellaista viisautta toivoisin päätöksentekoon.

Kohti puoluevaltuustoa -juttusarjassa esitellään Pirkanmaalta puoluevaltuuston esitettävät kuusi henkilöä: Marika Ala-Herttuala, Jari Haaparanta, Joni Kumlander, Saana Kuusipalo, Jonne Nurmi ja Maria Päivänen.