Pirkanmaan Sosialidemokraatit esittää Johanna Loukaskorpea aluevaltuuston puheenjohtajaksi

Pirkanmaan Sosialidemokraattien ylimääräinen piirikokous päätti keskiviikkona 31. toukokuuta yksimielisesti esittää Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtajaksi Johanna Loukaskorpea. Loukaskorpi on aiemmin toiminut Tampereen sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarina, aluehallituksen jäsenenä ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtajana.

– Kiitän lämpimästi piirikokousta luottamuksesta. On suuri kunnia tulla esitetyksi aluevaltuuston puheenjohtajaksi. Ajattelen niin, että aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävänä on olla valtuustoryhmien äänenä viranhaltijoiden suuntaan ja huolehtia, että pirkanmaalaisten asukkaiden ääni kuuluu päätöksenteon eri tasoilla. Puheenjohtajan tehtävä on varmistaa, että valtuuston ja demokraattisesti valittujen valtuutettujen roolia ei heikennetä. Näen tärkeäksi myös sen, että valtuuston valiokuntien osallisuutta päätöksenteon valmistelussa vahvistetaan, Loukaskorpi kommentoi tuoreeltaan piirikokouspäätöksen jälkeen.

Aluevaltuuston puheenjohtajan paikka tuli uudelleen valittavaksi, kun kansanedustajaksi valittu Lauri Lyly ilmoitti luopuvansa tehtävästä. Pirkanmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja Roope Lehdon mukaan demareilla on Pirkanmaalla pitkä ja yhteisymmärryksessä sovittu perinne siitä, että kansanedustajia ei valita alueellisiin johtotehtäviin.

– Näin toimimalla haluamme jakaa valtaa ja vastuuta sekä antaa mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Koko piirin puolesta haluan kiittää Lauria erittäin omistautuneesta työstä hyvinvointialueen parissa. Hän on aktiivisesti kiertänyt kenttää, kuullut asukkaita ja vienyt viestiä eteenpäin viranhaltijoille – nyt tuo työ hyvinvoinnin eteen jatkuu kansanedustajana ja aluevaltuutettuna, Lehto toteaa.

Aluevaltuusto valitsee uuden puheenjohtajiston kokouksessaan 5. kesäkuuta. Kokouksessa valitaan myös aluehallitus jäljellä olevaksi aluevaltuustokaudeksi. Pirkanmaan Sosialidemokraatit esittävät hallitukseen Pekka Järvistä Valkeakoskelta, Hanna Lainetta Kangasalta ja Arja Laitista Nokialta, henkilökohtaisiksi varajäseniksi tulisivat Atanas Aleksovski Tampereelta, Leena Mankkinen Ylöjärveltä ja Ulla Kampman Tampereelta.

Lisätietoja:

Pirkanmaan Sosialidemokraattien puheenjohtaja

Roope Lehto

040 5915660

toiminnanjohtaja

Harri Sandell

050 516 4139