Syyspiirikokouksen päätöksiä

AJANKOHTAISTA

Pirkanmaan Sosialidemokraattien syyspiirikokous pidettiin lauantaina 17.11.2012 Tampereen Työväetalossa. Piirikokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013. Kokouksessa valittiin myös piirihallituksen jäsenet sekä hyväksyttiin julkilausuma
Piirihallituksen jäseniksi valittiin Salla Bister, Akaasta, Pentti Herranen Tampereelta, Hanna Laine Kangasalta (uusi), Kai Lindroos Mänttä-Vilppulasta, Sanna Marin Tampereelta, Juha-Pekka Mattila Pirkkalasta, Marita Nieminen Hämeenkyröstä (uusi), Ilmari Nurminen Sastamalasta (uusi), Kimmo Surkka Valkeakoskelta, Esko Vatanen Tampereelta sekä Virpi Ylitalo Ruovedeltä.

Puheenjohtajina jatkavat Roope Lehto ja varapuheenjohtaja Kirsi Nurmio, joiden toimikausi on 2012-2013.

* * * * * *
Piirikokouksen julkilausuma:

Kiitämme äänestäjiä luottamuksesta. Pirkanmaalla sosialidemokraatit voittivat kunnallisvaalit lisäten kannatustaan. Haluamme olla luottamuksen arvoisia ja toimimme kunnissa työn ja oikeudenmukaisuuden periaatteita eteenpäin vieden.

Pirkanmaan sosialidemokraatit tulevat osaltaan innostamaan ihmisiä kansalaiskeskusteluun ja tarjoamaan aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksentekoon kunnissa. On tärkeää, että kuntalaiset kokevat, että äänestämisellä on merkitystä ja sen kautta vaikutetaan asioihin. Myös muita suoria vaikutuskanavia on lisättävä, näistä yhtenä esimerkkinä kansalaisten ryhmäkanne. Muun muassa Talvivaaran tapaus osoittaa, että ryhmäkanteelle on suuri tarve.

Pirkanmaan sosialidemokraatit ovat tyytyväisiä siihen, että SDP:n tavoitteet etenivät kuntauudistuksessa. Pakkoliitoksia ei tehdä ja julkisen palvelutuotannon asema turvataan.

Merkittävää on, että ratkaisussa mahdollistettiin myös alueemme sosialidemokraattien tavoite siitä, että Tampereen seudulle annetaan mahdollisuus omien seudullisten yhteistyöratkaisujen edistämiseen.

Pirkanmaan sosialidemokraatit ovat huolissaan heikkenevistä työllisyysnäkymistä. Alueellamme on ollut takaiskuja ja henkilöstön vähennyksiä monin paikoin. Valtion ja kuntien on tehtävä kaikkensa uusien työpaikkojen synnyttämiseksi, mm. pienyritysten työllistämistä tukemalla. Myös työttömien toimeentulo on turvattava.

Nuoria ei saa jättää yksin. Valtakunnallisesti toteutetaan ensi vuoden alusta nuorisotakuu, jonka myötä kaikille nuorille taataan työ-, harjoittelu- tai koulutuspaikka. Parhaimmillaan nuorisotakuu edesauttaa nuoria pysyvään työpaikkaan.

Pirkanmaan sosialidemokraatit vaativat, että kaikkiin kuntiin on saatava nuorisotakuuohjelma. Sitoudumme siihen, että kaikissa alueemme kunnissa valtuutettumme edistävät tätä tavoitetta.