Piirikokouksen päätöksiä

AJANKOHTAISTA

Pirkanmaan Sosialidemokraatit kokoontuivat lauantaina 9.11. syyspiirikokoukseen Tampereelle.

Piirin puheenjohtajana jatkaa Roope Lehto ja varapuheenjohtajana Kirsi Nurmio. Piirihallitukseen valittiin Salla Bister Akaasta, Pentti Herranen Tampereelta, Hanna Laine Kangasalta, Kai Lindroos Mänttä-Vilppulasta, Sanna Marin Tampereelta, Juha-Pekka Mattila Pirkkalasta, Pertti Niemi Virroilta (uusi), Marita Nieminen Hämeenkyröstä, Ilmari Nurminen Sastamalasta, Sari Pulla Valkeakoskelta (uusi) ja Esko Vatanen Tampereelta.

Piirikokouksen julkilausuma

Pirkanmaan Sosialidemokraatit:
Aluelennonjohdon säilyttäminen Tampereella varmistaa Suomen lentoturvallisuuden

Pirkanmaan Sosialidemokraatit vaativat valtiolta puolueettoman selvityksen teettämistä aluelennonjohdon mahdollisen siirron aiheuttamista turvallisuusriskeistä ja todellisista kustannuksista.

Finavia Oyj on päättänyt jatkaa aluelennonjohdon ja sen yhteydessä toimivien tukitoimien siirtämisen valmistelua Tampereelta Vantaalle.Tampereella on henkilöstöä noin 120, joista 84 on lennonjohtajia.

Tampereen Aitovuoren toimitilat on suunniteltu ja rakennettu lennonjohdolle turvallisiksi. Poikkeustilanteiden turvallisuusriskit ovat pienemmät, kun toimintaa on sekä Tampereella että Helsinki-Vantaalla. Mikäli aluelennonjohto sijoitettaisiin lähestymislennonjohdon kanssa samoihin tiloihin, turvallisuusriskit nousisivat huomattavan korkeiksi normaalioloissakin muun muassa sähkökatkosten tai tulipalojen sattuessa. Pirkanmaan Sosialidemokraattien mielestä aluelennonjohdon suunniteltu siirto ei ota huomioon keskittämisestä lentoturvallisuudelle aiheuttavia riskitekijöitä ja poikkeusoloihin varautumista.  

Finavia on liikenne- ja viestintäministeriön ohjauksessa toimiva valtionyhtiö. Pirkanmaan sosialidemokraatit peräänkuuluttavat valtiolta tässä suuressa kansallisessa turvallisuuskysymyksessä voimakkaampaa omistajaohjausta.