Kohti puoluevaltuustoa: Jari Haaparanta haluaa vaikuttaa yhdessä muiden kanssa

Tampereella syntynyt, mutta viime vuodet Kangasalla vaikuttanut Jari Haaparanta huomasi, että yhdessä asioihin pystyy oikeasti vaikuttamaan. Vaikuttamiskokemusta hän onkin kerryttänyt niin ay-liikkeen kuin puolueen parissa.

Ay-tausta on Haaparannan mukaan osittain tullut perintönä vanhemmilta, joiden kanssa tavatessa usein päivänpolitiikasta puhutaan. SDP:ssä puolestaan arvot puhuttelevat.

– Ainoa puolue, jonka arvojen kautta haluan vaikuttamistyötä tehdä on SDP, Kangasalan kaupunginvaltuutettuna ja hyvinvointialueen tarkastuslautakunnassa toimiva Haaparanta summaa.

Ei vain yhden teeman vaikuttaja

Jari Haaparanta on yksi kuudesta Pirkanmaalta puoluevaltuustoon esitettävästä jäsenestä. Hän kokee, että puoluevaltuuston tulisi edustaa jäsenistöä mahdollisimman laaja-alaisesti. Yli 10 vuotta kestäneen pääluottamusmiesuran aikana, hän on nähnyt läheltä monien eri alojen työntekijöiden toimintaa. Tulevalla puoluekokouskaudella SDP:n onkin reagoitava vahvasti hallituksen aikeisiin heikentää työntekijöiden oikeuksia työssä ja arjessa.

– Epävarmuuden lisääntyminen työsuhteissa ja etuisuuksien leikkaaminen ei lisää maamme hyvinvointia vaan päinvastoin. Ei lyhyellä eikä pitkällä aikavälillä, hän toteaa.

Vaikka Haaparannalla on pitkän pääluottamusmiesuran myötä työntekijöiden asema ja hyvinvointi lähellä sydäntä, hän ei halua profiloitua liikaa yhden teeman vaikuttajaksi.

Hän pitää tärkeänä, että esimerkiksi hyvinvointialueuudistuksen onnistumismahdollisuuksista pidetään kiinni:

– Uudistuksen etenemistä ei saa rampauttaa leikkaamalla vaan sille on annettava aito mahdollisuus onnistua.

Paikallisesti Pirkanmaalla hän toivoo, että tämän hetken nostetta käytettäisiin hyväksi ja tehtäisiin rohkeita avauksia, joilla mahdollistetaan ja houkutellaan uusia investointeja alueelle. Näin Pirkanmaa säilyisi myös tulevaisuudessa Suomen sisäisen veto- ja pitovoiman kärjessä.

Joskus on hyvä katsoa taaksepäin

Vaikka Jari Haaparanta pitää eteenpäin katsomista tärkeimpänä, niin joskus on hyvä katsoa myös taaksepäin. Tämän hän on oppinut liittojen järjestämillä kursseilla, joissa myös historiaan paneutumisella on ollut oma roolinsa.

– Historian tunteminen auttaa arvostamaan saavutettuja etuja ja puolustamaan rohkeasti oikeuksia, hän painottaa.

Lisäksi vappupuheisiin valmistautumisen myötä tutuksi on tullut myös Suomen itsenäisyyden alkuajat ja verinen sisällissota.

– Se on kyllä taas muistuttanut maailman hulluudesta, jota valitettavasti meidänkin ajassamme on nähtävissä, hän toteaa mietteliäänä.

Kohti puoluevaltuustoa -juttusarjassa esitellään Pirkanmaalta puoluevaltuuston esitettävät kuusi henkilöä: Marika Ala-Herttuala, Jari Haaparanta, Joni Kumlander, Saana Kuusipalo, Jonne Nurmi ja Maria Päivänen.

Aiemmin julkaistut artikkelit:

Joni Kumlander on nähnyt puoluetoimintaa näköalapaikalta ja annettavaa riittää edelleen

Saana Kuusipalo haluaa puolueen lähemmäs kansalaisia

Maria Päiväselle yhteistyö on tärkeää, mutta arvoista ei pidä joustaa

Jonne Nurmi uskoo, että sosialidemokratialle riittää kysyntää jatkossakin

Marika Ala-Herttuala on elinikäinen oppija

Kommentit

  1. Kannatus täältä Joni Kumlanderille👍🌹

Kommentointi on suljettu.