Puoluekokousryhmä esittää Kaisa Vatasta puoluesihteeriksi

Pirkanmaan sosialidemokraattinen puoluekokousryhmä on kokouksessaan 11. kesäkuuta päättänyt esittää Kaisa Vatasta SDP:n puoluesihteeriksi.

Pirkanmaan piiri tavoittelee kahta paikkaa puoluehallituksen pöydän ääreen, näitä paikkoja tavoittelevat:

Atanas Aleksovski, Tampere

Pia Hänninen, Valkeakoski

Lauri Lyly, Tampere

Taru Tolvanen, Pirkkala

Puoluekokousryhmä tekee päätöksen mahdollisten puoluehallituspaikkojen osalta elokuussa.

Tamperelainen Kaisa Vatanen toimii tällä hetkellä SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä. Hän on aiemmin toiminut mm. Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtajana ja monissa liikkeen luottamustehtävissä, muun muassa puoluehallituksen jäsenenä, puolueen periaatetyöryhmän puheenjohtajana, piirin varapuheenjohtajana ja Euroopan Demarinuorten puheenjohtajana.

– Puoluesihteerin keskeisin tehtävä on johtaa poliittista valmistelua ja puolueorganisaatiota niin, että voitamme vaaleja. Meidän tulee jatkaa viime vuosien vahvaa ohjelmatyötä, kampanjaosaamisen kehittämistä ja viestinnän monipuolistamista. Lisäksi meidän on keskityttävä entistä enemmän ihmisten innostamiseen ja johtamiseen. Kansanliike on vain niin vahva kuin sen aate ja toimijat ovat. Puoluesihteerin tehtävä on liikkeen tärkeimpiä tehtäviä, joten olen kiitollinen ja nöyrä sen tuen edessä, mitä oma piirini on minulle osoittanut pyytäessään minua ehdolle, toteaa Vatanen.

– Kaisa Vatasella on mittava kokemus niin politiikan valmistelusta kuin esihenkilötyöstä ja järjestöjohtamisestakin. Nämä ovat osaamisalueita, joita puoluesihteerillä on oltava onnistuakseen työssään ja Kaisan näytöt aiemmissa tehtävissä puhuvat puolestaan. Olemme ylpeitä voidessamme esittää Kaisaa puoluesihteeriksi puoluekokouskaudelle, jolla puoluekoneisto on saatava valmiiksi vuoden 2027 eduskuntavaaleja varten, sanoo puoluekokousryhmän puheenjohtaja, apulaispormestari Pekka Salmi.

Lisätiedot:

Pekka Salmi

p. 050 565 8898

Kaisa Vatanen

p. 040 7217212