Pirkanmaan demarit huolissaan Yle Tohlopin asemasta

AJANKOHTAISTA,Kannanotto

Koko kansan Yle on vaarassa

 

Pirkanmaan sosialidemokraattien ja Pirkanmaan sosialidemokraattisten kansanedustajien mielestä Ylen asemaa koko kansan viestimenä ja suomalaisen kulttuurin yhtenä kivijalkana ollaan murentamassa. Vaikuttaa siltä, että esimerkiksi Tampereen Tohlopin televisiotuotantoa ollaan ajamassa systemaattisesti alas. Tohlopissa oli vielä jokin aika sitten laadukas ja aktiivinen ajankohtais-, dokumentti-, viihde- ja draamatuotanto. Nyt tekijät ja ohjelmat häviävät vähitellen eikä korvaavia tule tilalle. Esimerkiksi päivittäissarja Uusi Päivä on loppumassa vuonna 2017.

 

Ylen päätösvallan ja tuotannon keskittämisellä Helsinkiin heikennetään maakunnissa olevaa osaamista ja mahdollisuuksia. Samalla köyhdytetään suomalaista televisiokulttuuria. On syytä muistaa, että Yle-vero kerätään koko maasta. Yleä on kehitettävä koko kansan viestimenä siten, että kaikki voivat tuntea Ylen omakseen asuinpaikasta riippumatta. Palveleva ja laadukas Yle ei ole mahdollinen ilman maakunnallisia toimintoja ja osaamista.

 

Pirkanmaalaiset sosialidemokraattiset kansanedustajat Jukka Gustafsson, Sanna Marin, Ilmari Nurminen ja Pia Viitanen ovat tekemässä asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle.

 

Lisätietoja

 

 

Roope Lehto puh. 040 591 5660

Pirkanmaan sosialidemokraattien puheenjohtaja

 

kansanedustajat

Jukka Gustafsson  050 511 3038

Sanna Marin 040 593 5535

Ilmari Nurminen 050 512 2189

Pia Viitanen  050 511 3039