12 Loukaskorpi Johanna

Eduskuntavaalit 2023,Ehdokkaat

Johanna Loukaskorpi

Ehdokasnumero: 12

Ikä: 48
Titteli: apulaisrehtori, apulaispormestari
Paikkakunta: Tampere

Paikka Pirkanmaalla, jossa sielu lepää: Orivedellä Pikku-Vasun kesämökin rantamaisemissa.
Parasta Pirkanmaalla on: Moninainen ja sykähdyttävä kulttuuri- ja tapahtumatarjonta sekä innostava yhteinen tekemisen meininki.

Esittely: Toimin peruskoulussa apulaisrehtorina ja sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarina. Tampereen valtuustossa olen ollut vuodesta 2009 ja apulaispormestarina vuodesta 2017. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja opinto-ohjaaja. Olen työskennellyt peruskoulussa, lukiossa ja opettajankouluttajana. Olen myös Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen.

Perheeseeni kuuluvat aviopuoliso, kolme lasta, joista kaksi asuu jo omillaan ja perhoskoirat Sulo ja Manu. Kirjallisuus, teatteri, puutarhanhoito ja opiskelu ovat lähellä sydäntäni. Viime aikoina olen opiskellut monikulttuurisuutta ja hallintotiedettä.

Opetusalan ammattilaisena haluan vaikuttaa koulutuksen tulevaisuuden suuntaan. Sosiaali- ja terveyspolitiikkaan perehtyneenä haluan edistää sosiaalista oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa. Minulle tärkeää on myös ihmisten välinen yhdenvertaisuus ja ympäristöasiat.